Halaman Selamat Datang
Isnin, Julai 23, 2018 
PERKHIDMATAN


Melestarikan Mutu Perkhidmatan untuk Semua

Perkhidmatan yang disediakan di UPM merupakan unit integrasi daripada infrastruktur yang dirancang untuk mempamerkan perkhidmatan yang terdapat di UPM sekaligus menyokong dan membantu misi pendidikan universiti secara berterusan selain meningkatkan kualiti kehidupan di kampus.

Pejabat Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni)
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang, Selangor
Tel : +603-89466062/6063
Faks : +603-8943 2515

Bahagian Keselamatan
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang, Selangor
Tel : +603-8946 6114
Faks : +603-8947 1999

Pusat Pembangunan Maklumat (iDEC)
Universiti Putra Malaysia
Putra InfoPort - IOI Resort
Jalan Kajang - Puchong
43400 UPM Serdang, Selangor
Tel : +603-8947 1990
Faks : +603-8948 3514

Bahagian Hal Ehwal Pelajar
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang, Selangor.
Tel: +603-8946 6062/6063
Faks: +603-8943 2515

Keselamatan

UPM sentiasa komited dalam memberi perlindungan keselamatan terhadap warganya demi mewujudkan suasana kerja dan pembelajaran yang selamat dan sihat. Pelbagai langkah keselamatan dan perlindungan telah dilaksanakan bagi memastikan keselamatan pelajar...lagi

Tindakan Kecemasan
Pengurusan Risiko dan  Keselamatan
Waspada Kesihatan
Keadaan Kawasan Kampus
Keselamatan Peribadi

ICT

UPM ialah sebuah Universiti yang proaktif dalam menjangka kesan transformasi ICT ke atas pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan, pentadbiran, kerjasama dan pembangunan komuniti. ICT yang diterajui oleh Pusat Pembangunan Maklumat dan Komunikasi...lagi

Capaian Internet
Makmal & Bilik Latihan
Perkhidmatan Rakaman &  Video Streaming
Video Kolaborasi Monograf
Perkhidmatan Motion Capture

Sukan & Rekreasi

UPM menyediakan pelbagai jenis kemudahan sukan bukan sahaja untuk kegunaan di peringkat universiti tetapi juga di peringkat kebangsaan. Para kakitangan dan pelajar UPM diberikan keutamaan untuk menggunakan kemudahan yang disediakan ini.

Sukan
Riadah & Rekreasi

Masjid

Masjid UPM ini merupakan pusat perkhidmatan kerohanian dan aktiviti keagamaan kepada mahasiswa, staf serta masyarakat sekitar supaya melahirkan persefahaman di samping mewujudkan perasaan muhibah di antara manusia.

Maklumat Lengkap

Sistem Pengangkutan

UPM turut menyediakan perkhidmatan meletak kenderaan yang selamat serta perkhidmatan pengangkutan yang cekap bagi memastikan para pelajar menikmati kehidupan yang berkualiti dalam menjalani proses pembelajaran dan pengajaran.

Keretapi Komuter
Perkhidmatan Teksi
Express Rail Link (ERL)

Kesihatan

Pusat Kesihatan Universiti (PKU) turut menyediakan perkhidmatan doktor pakar dan berpengalaman dalam bidang perubatan, rawatan perubatan serta kecemasan untuk warga UPM. Masyarakat awam juga boleh mendapatkan perkhidmatan di PKU dengan caj...lagi

Pemeriksaan Kesihatan
Pergigian
Rawatan Pesakit Luar
Rawatan Kecemasan

Perpustakaan

Bersesuaian dengan peranannya sebagai gedung ilmu, UPM telah menjadikan perpustakaan sebagai nukleus kompleks akademik Universiti.

Struktur Organisasi
Maklumat Lengkap

Dewan

Universiti Putra Malaysia (UPM) menyediakan dewan pelbagai saiz yang dilengkapi dengan kemudahan yang terkini. Dewan ini mempunyai pelbagai fungsi seperti menjadi tempat majlis rasmi atau tidak rasmi.

Pusat Kebudayaan & Kesenian   Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah
Dewan Bankuet
Dewan Kolej

Kafeteria

Terdapat pelbagai kafeteria dan restoran yang menghidangkan pelbagai jenis makanan yang enak dengan kadar yang berpatutan di sekitar kampus.

Maklumat Lengkap

Penginapan

Sebagai sebuah universiti penyelidikan bertaraf antarabangsa, UPM menyediakan pelbagai jenis kemudahan kepada para pelajar dan staf. Kemudahan yang memenuhi kehendak para pengguna ini disediakan oleh UPM sebagai salah satu cara untuk mewujudkan...lagi

Maklumat Lengkap

Perbankan & Khidmat Pos

Universiti Putra Malaysia (UPM) menyediakan kemudahan untuk warga kampus mengendalikan urusan kewangan seperti bank dan Automated Teller Mechine (ATM).

Maklumat Lengkap

Hospital Veterinar

Hospital Veterinar Universiti telah ditubuhkan oleh Fakulti Perubatan Veterinar UPM sebagai pusat penjagaan kesihatan haiwan dan diagnosis penyakit di samping menjalankan penyelidikan. Hospital ini menyediakan perkhidmatan  melalui...lagi

Maklumat Lengkap

      Kembali ke utama  |  Kembali ke atas